Information Centre of the Romanesque Route

Portugal
CIRP

Preserving the identity of the site and the characteristics of the building in question gave us the motto for the intervention.
The proposed space appears as a "house inside a house": a massive volume placed into the existing space that reacts to the geometry of the initial shape.
The central area is subtracted from this volume, resulting in a kind of square, a gathering point separating the different functions of the space. The largest of the two volumes houses an informal auditorium, while the second contains an information desk with a storeroom and a toilet tucked behind.

  • Project Year: 2012
  • Area: 160m2
  • Site: Paredes
  • Code: 12CIRP
  • Coordinators:
  • Henrique Marques | Architect
  • Rui Dinis | Architect
  • Collaborators:
  • Sérgio Rocha | Architect
  • Rui Rodrigues | Architect
  • Rui Miguel | Architect
  • Financial Director:
  • Carla Duarte | CFO
  • Photograph: FG+SG
  • Video: ITS-IVO TAVARES STUDIO