M House

Portugal
RCM

Reinventing the space that time had stolen was our task, this time. The story of the intervention is simple: a semi- detached house, safe haven for a family of four elements, no longer has the space needed for their everyday
experiences. The old subdivision of the “social area” of the house, where the static and mono-functional spaces used to reign, has now given place to new dynamic spaces with the ability to clump together and become a single, increasing the versatility of this area and making it more luminous. In the private area of the house, we have cleaned corridors and corners of their excesses and we have created walls that are cabinets to store the many things we needed to store. This rationalization has provided all areas of greater breadth and versatility, allowing the old spaces to have a new life, full of light and color. A new house inside an old container, full of memories, and with many new stories to tell.

  • Project Year: 2010
  • Area: 115m2
  • Site: Matosinhos | Portugal
  • Code: 10RCM
  • Coordinators:
  • Henrique Marques | Architect
  • Rui Dinis | Architect
  • Collaborators:
  • Sérgio Rocha | Architect
  • Rui Rodrigues | Architect
  • Rui Miguel | Architect
  • Financial Director:
  • Carla Duarte | CFO
  • Photograph: João Morgado